Liefde voor Ierse muziek

Liefde voor Ierse muziek, dat was ongeveer zeven jaar geleden de reden voor oprichting van Celtic Mist. Op een feestje van één van de huidige bandleden werd spontaan de gitaar gepakt en er werd gezongen.
Van het één kwam het ander en inmiddels is het repertoire uitgegroeid tot rond de veertig nummers., zoals bijvoorbeeld The Foggy Dew, Fields of Athenry, Black velvet band, Whiskey in the jar, Star of the County Down om er maar een paar te noemen.

De band uit 3 leden:
Wim Hofman bodhran ( Iers slaginstrument)
Nico van Harten zang, gitaar en tin whistle
Bert Jansen gitaar, zang, gitaarbanjo en mondharmonica
(voor foto’s kijk op de pagina De Band)

De liefde voor de Ierse muziek en de cultuur is gegroeid met de vele bezoeken aan dit prachtige land.
Wij spelen Ierse folk, en dat is de benaming voor een traditionele muziekstijl uit Ierland, vandaag de dag een mengeling van traditionele Engelse en Keltische muziek.

De muziek kenmerkt zich door eenvoud en passie. Geen moeilijke akkoorden of thema’s, maar spelen vanuit het hart, wat en wanneer je maar wilt.
Het is min of meer ontstaan in de jaren 60 van de vorige eeuw met het oprichten van bands als The Dublinners, The Furey’s ,The Chieftains …

Ierse folkmuziek bestaat uit songs die soms honderden jaren oud zijn, die tot op de dag van vandaag worden gezonden in Ierse pubs.
Een groot deel van de geschiedenis van Ierland. De armoede, de hongersnood, de onderdrukking en de liefde wordt bezongen in honderden, zo niet duizenden ballades.
Ierland is een land van zangers en muzikanten en overal wordt gezongen en gemusiceerd.

Bezoek ook onze Facebook-pagina